Akcija “Skuter tri”: Pretresi na 11 lokacija, uhapšeno 10 osoba

Deset lica uhapšeno je u akciji “Skuter tri” zbog nedozvoljenog prometa duvana i duvanskih proizvoda, saopšteno je iz Agencije za istrage i zaštitu BiH.

Prilikom pretresa na 11 lokacija na širem području Tuzle, opština Lukavac, Pelagićevo, Šamac, Zavidovići, Prnjavor i Ilidža pronađeno je i privremeno oduzeto 517 kilograma rezanog duvana i mašina različitih vrsta za rezanje duvana i punjenje cigareta.

Oduzeto je i 36.000 praznih filtera cigareta, mobilni telefoni, municija kalibra 7,62 milimetra, jedna lovačka puška i jedna automatska puška sa pripadajućom municijom, te 64.965 KM, 47.785 evra i 100 dolara i dvije štedne knjižice.

Iz SIPA su naveli da je oduzeto i 3.600 kutija cigareta bez akciznih markica, 133.284 komada motanih cigara, te drugi predmeti i dokumentacija koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Lica lišena slobode su sprovedena u službene prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i daljeg postupanja.

Navedene aktivnosti realizovane su pod nadzorom i naredbama Tužilaštva i Suda BiH, a uz pružanje pomoći policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, MUP-a Tuzlanskog kantona, Zeničko–dobojskog kantona i Kantona Sarajevo, navodi se u saopštenju.

(atv)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!