Akcija “Maglić”: Uhapšeno 12 lica, među njima pomoćnik direktora KPZ Foča

U okviru operativne akcije kodnog naziva “Maglić” uhapšeno je 12 lica, a među njima je i pomoćnik direktora Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Foča Sreten Matović, saznaje Srna.

U okviru ove akcije, koja je počela jutros, vršeni su pretresi na 28 lokacija na području Republike Srpske, a slobode su lišena lica za koja su postojali osnovi sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nesavjestan rad u službi.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske ranije je saopšteno da se pretresi vrše na području Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja te u kazneno-popravnim zavodima Foča i Trebinje, za šta su angažovani pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a Srpske.

– U dosadašnjim aktivnostima pronađena je veća količina novca, oružja, municije i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezi sa navednim krivičnim djelima – navedeno je u saopštenju.

Apkciju sprovode pripadnici Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, uz asistenciju policijskih službenika nadležnih policijskih uprava.

Sve aktivnosti se provode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, naveli su iz MUP-a Republike Srpske

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!