Jokić optužen da je proganjao sudiju, već osuđen da mu je prijetio

Osnovni sud u Zvorniku potvrdio je optužnicu protiv Alekse Jokića zvanog Aco, iz mjesta Karakaj, kojeg terete da je proganjao sudiju tog suda Slavka Savića.

Jokić je, štaviše, prošle godine nepravosnažno osuđen na tri godine zatvora, pod optužbama da je istom sudiji ranije prijetio.

Prema navodima optužnice, koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Bijeljina, Jokić je čekao ispred zgrade u Malom Zvorniku u kojoj se nalazi sudijin stan, gdje je fotografisao zgradu i raspitivao se za Savića.

“Tom prilikom mu oštetio bravu ulaznih vrata stana, kontinuirano uhodio i pratio Savića tokom njegovog kretanja za vrijeme korištenja pauze na poslu, pa ga je tako posmatrao dok je boravio u jednom kafiću, zbog čega je Savić promijenio mjesto na koje dolazi”, navodi se u optužnici.

Međutim, kako se dodaje, Jokić je pratio i posmatrao Savića dok boravi i u drugom kafiću, kao i svojim vozilom stalno prolazio i obilazio kuću u kojoj Savić živi sa porodicom.

“Sve to je zbog ranije upućenih prijetnji kod Savića izazivalo osjećaj tjeskobe kao i straha za vlastitu sigurnost, pa je tako promijenio redovne navike i stalno je u strahu kada se kreće ulicom”, istaknuto je u optužnici.

Potom je, dodaje se, 26. avgusta oko 21.15 došao ispred sudijine kuće, te ga dozivao da izađe, pa kada je Savić vidio o kome se radi, otišao je u zaklon i nije se odazvao.

“Tada je u kući bila i Savićeva bolesna supruga, što je sve kod njega izazvalo osjećaj tjeskobe i straha kako za vlastitu sigurnost, tako i za članove njegove porodice”, navedeno je u optužnici.

Optuženi Jokić je prošle godine u banjalučkom Okružnom sudu osuđen na tri godine zatvora po optužbama da je sudiji Saviću prijetio ubistvom.

Kako je navedeno u toj presudi, on je 12. septembra 2021.  godine oko 15.30 u mjestu Šetići kod Zvornika prvo kamionom nasilno ušao u dvorište kuće Savića, gdje je zatekao sina sudije.

Tu je, dodaje se, pred kućom između ostalog vikao da će sudiju “ubiti kao psa”, navodeći kako njega niko “neće kažnjavati”. Povod za prijetnje bila je, navodno, prekršajna kazna od 1.000 KM koju je sudija Savić izrekao Jokiću zbog krađe struje.

 

(Nezavisne)

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!