EPISKOP FOTIJE PRIMIO DELEGACIJU SVJETSKOG KUPA HARMONIKE

NJegovo Preosveštenstvo Episkop zvorničko-tuzlanski g. Fotije sastao se danas u Eparhijskom sjedištu u Bijeljini sa delegacijom predstavnika Međunarodne konfederacije akordeonista.

Prijemu su prisustvovali Aleksandar Selivanov, član i predsjednik muzičkog komiteta Svjetske konfederacije akordeonista, dekan muzičke akademije „Gnjesin“ u Moskvi sa delegacijom; i Slaviša Perić, počasni potpredsjednik Međunarodne konfederacije akordeonista, profesor Muzičke škole „Kornelije Stanković“ Bijeljina – Ugljevik, organizator 76th COUPE MONDIALE (Svjetskog kupa harmonike) u Bijeljini i Ugljeviku.

Episkop Fotije nakon prijema izrazio je zadovoljstvo jer je danas ugostio velike umjetnike a posebno jer dolaze iz Rusije koja je bratska po vjeri Srbiji i Republici Srpskoj.

Podsjećamo, u Bijeljini se održava 76. Svjetski kup harmonike. Ovo najznačajnije takmičenje među izvođačima ovog instrumenta okupilo je 400 takmičara iz 30 zemalja. Svjetski kup harmonike se prvi put organizuje u Republici Srpskoj.

Na ovom takmičenju postavljeni su izuzetno visoki kriterijumi za takmičare koje ocjenjuje devetočlani žiri sastavljen od sudija iz različitih zemalja. Nijedan sudija ne može ocjenjivati takmičara iz svoje zemlje.

Takmičenje Kup mundijal najstarije je takmičenje u kategoriji profesionalne muzike i osnovano je 1935. godine.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!