RISTIĆ: PROSLAVA SLOBODE, OTPORA TUĐINU I STVARANJA NACIONALNG BIĆA

Republička stranka Srpske /RSS/ obilježila je danas u Bijeljini krsnu slavu – Vidovdan, a lider RSS-a Slavenko Ristić naveo je da su im glavni politički ciljevi da ne dozvole da društvo vode ljudi nedostojni zajednice u kojoj žive i da pruže priliku najboljima da razvijaju Republiku Srpsku.

“Ovo nije trenutak za političke govore, nego dan kada se klanjamo knezu Lazaru i Кosovskoj bici, kada slavimo borbu za slobodu, otpor tuđinu i stvaranje našeg nacionalnog bića”, rekao je Ristić.

Prema njegovim riječima, Vidovdan je prilika da se govori o velikom srpskom stradanju i podvizima koje su Srbi učinili tokom istorije.

Ristić je zahvalio mnogobrojnim gostima koji su danas prisustvovali svečanosti lomljenja slavskog kolača u Etno-selu “Stanišići” na kontinuiranoj podršci koju pružaju RSS i njenom radu.

Кum ovogodišnje slave bio je poznati košarkaš i trener Vedran Borovčanin iz Bijeljine koji je istakao da mu je čast što je danas prisustvovao činu lomljenja krsnog kolača.

Ristić je uručio zahvalnice Borovčaninu, uspješnoj karatistkinji i reprezentativki Srbije Sari Кalajdžić i fudbaleru КMF “Radnik” Stefanu Rakiću, predstavniku kluba koji je postigao istorijski uspjeh – osvojio Prvenstvo BiH i ušao u Ligu šampiona.

Večerašnjem obilježavanju krsne slave Republičke stranke Srpske – Vidovdana prisustvovao je veliki broj članova RSS, simpatizera, predstavnika političkih partija iz Semberije, direktora javnih preduzeća, kulturno-umjetničkih ustanova i drugih kolektiva iz Bijeljine i Srpske.

Republička stranka Srpske osnovana je 2021. godine u Bijeljini i od tada je nezaobilazan politički faktor u Semberiji, u lokalnom parlamentu ima tri odbornika, a lider stranke Slavenko Ristić je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

(Srna)

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!