Otvoren „Košarkaški kamp 2023“

U okviru projekta „Ljetna škole sporta Republike Srpske“ Ministarstva porodice, omladine i sporta, danas je u Dvorovima kod Bijeljine otvoren „Košarkaški kamp 2023“ godine gdje učestvuje 30 košarkaša i košarkašica godišta 2009.

„Velika je čast i zadovoljstvo biti danas u Dvorovima. Okupili smo 30 najboljih košarkaša i košarkašica 2009. godište u „Ljetnoj školi sporta Republike Srpske“. Ovo nije prvi put da Ljetnu školu organizujemo u Dvorovima i da djeca treniraju u OŠ u Dvorovima. Novi saziv Košarkaškog saveza RS radi sa najmlađim, najtalentovanijim dječacima i djevojčicama i ovaj Kamp je potvrda toga“, rekao je predsjednik KSRS Aleksandar Đurđević koji je i otvorio ovaj „Košarkaški kamp“. 

On je istakao da ova omladina treba da iskoristi Kamp kako bi naučili sve ono što im je potrebno za dalju karijeru i siguran je da će steći prijateljstva za cijeli život, kako to obično i bude u sportu.

„Treba i dalje da ulažemo i naše najmlađe i najtalentovanije, jer to je naša budućnost, budućnost naše košarke. Savez je taj koji radi sa mlađim reprezentativnim selekcijama i ovakvim okupljanjima najtalentovanijih selektiramo reprezentaciju RS koja nastupa na turnirima i naša reprezentacija 2010. godište je osvojila Turnir regiona u Srbiji i pored jake konkurencije“, istakao je Đurđević što je dokaz kako se radi sa najmlađim košarkašima.

Nikola Kalaba, pomoćni trener Reprezentacije RS za 2009. godište rekao je da je cilj Kampa da se ovim dječacima i djevojčicama omogući da napreduju.

„Ovaj Kamp predstavlja svojevrsnu nagradu za njihove uspješne sezone kako u klubovima, tako i u svim dosadašnjim reprezentativnim okupljanjima. Zahvalio bih se KSRS na odličnoj organizaciji i domaćinima na odličnom gostoprimstvu i mislim da se ovo treba nastaviti u budućnosti“, naveo je Kalaba i istakao da je teško privući mlade u današnje vrijeme sportu, ali da je potrebno da svi utiču da djeca zavole sport i da svoje slobodno vrijeme provode na terenima.

Učesnici Kampa su složni u tome da im je cilj i želja i dodatno uče o košarci, kao i da u budućnosti što više napreduju i postanu dio reprezentacija Srbije i najbolji košarkaši.

Dešavanja u Bijeljini

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!