Bijeljina: Zaprašivanje komaraca počinje za koji dan, prvi na redu centar grada

Za tri do četiri dana na području Semberije trebalo bi da počne zaprašivanje komaraca.

Prema informacijama do kojih smo došli početak aktivnosti na suzbijanju odraslih formi komaraca mogao bi biti poznat u toku dana nakon što Gradska komisija za nadzor suzbijanja komaraca naloži “Eko-zaštiti” započinjanje tog dijela posla.

Kako nezvanično saznajemo uslovi za uništavanje komaraca su se stekli zbog broja sunčanih dana, a akcija bi trebalo da počne prvo u gradskim područjima. Međutim zbog procedura koje prate te aktivnosti one će početi tek za tri do četiri dana.

Građani Semberije negoduju jer gotovo da nema godine u kojoj joj komarci ne upropaste ljeto.

“Nevjerovatno je da svake godine imamo istu sliku. Na neke stvari se ne može uticati, ali se valjda može naći model koji bi predvidio te žalbe, kiše i sve što može usporiti taj postupak. Valjda imamo u gradskoj upravi stručnjake”, kaže jedan od građana Bijeljine pokazujući ubode od komaraca po rukama.

Podsjećamo tender je ove godine raspisan na vrijeme, ali posao kasni zbog žalbe jedne firme na izbor druge za obavljanje dezinsekcije.

Nakon konačne odluke Kancelarije za žalbe u Sarajevu ekipe preduzeća “Eko-zaštita” krajem prošlog mjeseca počele su larvicidni tretman komaraca, koji se obavlja sve do kraja oktobra, dok je suzbijanje odraslih formi nemoguće vršiti u u lošim vremenskim prilikama. 
 

Izvor: InfoBijeljina.com

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!