U Turskoj 3 grada sravnjena sa zemljom: Skoro da nema zgrade da je ostala u komadu nakon razornog zemljotresa (VIDEO, FOTO)

Stravični zemljotres pogodio je rano jutros oko tri sata ujutro po lokalnom vremenu jug Turske koji je iza sebe ostavio pustoš, mrtve, ranjene i veliki broj onih koji su ostali zarobljeni pod gomilom šuta i betona.

Epicentar kako je saopšteno dogodio se na 3 kilometra od grada Gazinttepa na dubini od 10 km. Prvi zemljotres je bio jačine 7,8 po Rihteru, a naknadni koji je usledio sat, sat i po kasnije 6,7 po Rihteru.

Prvi preliminarni podaci govore da je samo na jugu Turske uništeno odnosno srušeno 130 zgrada. Rušenje zgrada zabilježeno je i u Sriji, ali za sad detaljnih informacija o tome za sada nema.

Najgore osim Gazintepa prošao je grad Iskenderum, gdje je većina zgrada bukvalno srušena i sravnjena sa zemljom . Postoje izvještaji da vatrogasci i spasioci nisu u mogućnosti da stignu do svakog mjesta jer je veliki broj zgrada i objekata strušen. Strahuje se da će se broj stradalih biti mnogo veći.

(SrpskaInfo)

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!