LAZAREVIĆ ODGOVORIO VUČKOVIĆU: Od vašeg političarenje poljoprivrednici nemaju nikakve koristi

Iznenađen sam izjavom Sretena Vučkovića iz odjeljenja za poljoprivredu da se počne sa isplatom svih vrsta podsticaja osim za pšenicu.

Kada se u aprilu mjesecu , nakon oluje , gradonačelnik zaletio da obiđe poljoprivrednike sa štetom na plastenicima , naravno i da se slika , ovlašteno lice za poljoprivredu na slici je došlo samo par dana kasnije u moju kancelariji sa pitanjem “Šta ćemo sad” !?


Gradonačelnik je obećao pomoć oštećenim poljoprivrednicima bez uporišta u Pravilniku za isplatu podsticaja , narodski rečeno napravio račun bez krčmara !
Predložio sam rješenje , tako smo uradili i isplatili 52.000 KM za štete na plastenicima !


Ni jednog momenta mi nije palo na pramet da pravim političke poene na elementarnom neznanju gradonačelnika o podsticajima , a sve zbog poljoprivrednika koji su dobili od njega obećanja i koje ne interesuje da li su ona lažna ili ne – istakao je Lazarević.

NEĆU DOZVOLITI DA INTERESI POLJOPRIVREDNIKA BUDU U FUNKCIJI SKUPLJANJA POLITIČKIH POENA

U više navrata sam gospodinu Vučkoviću saopštio da nikad neću dozvoliti da interesi poljoprivrednika budu u funkciji skupljanja političkih poena bilo koje političke opcije , bilo da je ona moja ili suprotna !

Vrlo sam iznenađen ovom izjavom ovlaštenog lica za poljoprivredu g.Sretena Vučkovića , a koja je u funkciji dnevno političkog skupljanja poena !

Ne treba biti puno potkovan matematikom da bi nam bilo jasno kako se iz 500.000 KM , koliko je trenutno predviđeno “Programom o korištenju sredstava za isplatu podsticaja” , ne može isplatiti 1.058.000 KM koliko je obračunato iz pristiglih zahtjeva po premiji od 0,05 KM/kg !
Slično je i sa podsticajama u stočarstvu , gdje je aktuelnim Programom predviđeno 400.000 KM , a prema zaprimljenim zhtjevima je potrebno 800.000 KM !
Iz ovih činjenica je jasno da bi svaki ulazak u isplatu podsticaja značio diskriminaciju određenog broja poljoprivrednih proizvođača , jer para trenutno nema za sve , niti za isplatu premije za pšenicu niti za isplatu premije u stočarstvu !

SVI POLJOPRIVREDNICI MORAJU IMATI ISTI TRETMAN

Moj princip je da svi poljoprivrednici imaju isti tretman i da im podsticaji budu isplaćeni istog dana !

Obzirom da su procedure za stvaranje uslova uvećane isplate pokrenute , da je rebalansom budžeta obezbjeđeno još 1.000.000 KM za podsticaje i da je još potrebno da se na sledećoj Skupštini usvoji Program sa tim uvećanjem na iznos od 2.700.000 KM , te da je gospodin Vučković u toku procedure i da je u ponedjeljak potpisao saglasnost da novi-uvećani Program ide na Skupštinu , zamolio bih ga da ubrza doznačavanje ovih 1.000.000 KM koje su obezbjeđene rebalansom budžeta !

OD POLITIČARENJA POLJOPRIVREDNICI NEMAJU NIKAKVE KORISTI

To bi značilo stvarni doprinos ubrzavanju isplate rekordnog iznosa podsticaja za 2022.godinu , a od ovog političarenja poljoprivrednici nemaju nikakve koristi – zaključio je Lazarević.

(mojabijeljina.com)

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!