ARSENOVIĆ: Petrović je izvršio relokaciju i do 12 procenata na pojedinim budžetskim stavkama

Vaso Arsenović postavio je pitanje da li je bilo neophodno legalizovati trošenje budžetskih sredstava tri, četiri, pet, šest, pa i osam puta iznad sredstava određenih budžetom za ovu godinu.

“Naravno da ne treba i nismo to ni uradili, a drugo pitanje koje se postavlja je da li smo trebali legalizovati kršenje člana 61 Zakona o budžetskom sistemu i skupštinsku odluku da je maksimalna relokacija pet procenata između budžetskih, odnosno potrošačkih jedinica u Gradskoj upavi. Nažalost, imali smo relokaciju i do 12 procenata na pojedinim budžetskim stavkama. Zakon je jasan i skupštinska odluka je jasna – jednostavno ne smijete to raditi”, rekao je Arsenović.

On je naveo da su napravljeni prekršaji i u jednom i u drugom slučaju, jer se troši više od onoga što je definisano zakonom i skupštinskim odlukama.

Sve je ovo, naglašava Arsenović, predlagač pokušao da legalizuje, što Skupština grada naravno nije dozvolila.

“Vidjeli smo kroz budžet mnoge nepravilnosti, te da su probijene i stavke za kapitalna izdavanja”, rekao je Arsenović i dodao da izvršenje budžeta, odnosno izvještaj kao i rebalans pokazuju da je načinjena šteta od oko 800.000 КM”, zaključio je Arsenović.

(Srna/foto: Moja Bijeljina)

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!