VRIJEME ISTIČE, NEMAJU KANDIDATA Nakon odbijenice Stojanovića, SDS i PDP u Bijeljini u NEOBRANOM GROŽĐU

Srpska demokratska stranka u istom danu doživjela je dva udarca na lokalnom nivou.

Stojanović odbio ponudu njih i PDP da bude kandidat za gradonačelnika, a u Doboju je lider SDS Mirko Šarović morao da raspusti Gradski odbor stranke.

U vrijeme kada partije objavljuju imena kandidata za (grado)načelnike, SDS u Bijeljini ide od čovjeka do čovjeka i nudi mu kandidaturu, čime očigledno priznaju da je od stranke u Semberiji malo toga ostalo nakon što je svojim putem otišao Mićo Mićić i ušao u koaliciju sa SNSD.

Na pitanje Srpskainfo šta nakon odbijenice Stojanovića, šef SDS u Bijeljini Tomica Stojanović kaže da se traži „racionalno rješenje“.

– Normalno je da smo spremni ponuditi svim kvalitetnim ličnostima, prepoznatljivim iz neke oblasti, kao što je bio gospodin Stojanović. Tim potezom pokazujemo da nije da po svaku cijenu neko mora da bude kod nas, za razliku od druge strane koja se ponaša po principu oni i samo oni. Imamo još sa nekoliko ljudi da razgovaramo, možda smo već i pri kraju. Ali, ako nema nikog, imamo svog kandidata, alternativa postoji – kaže Stojanović.

Upitan da li je on taj kandidat, kaže: „Nebitno je u ovom momentu, ali jedan od ozbiljnijih, da“.

Stojanovića smo pitali i da li je tačno da se kao potencijalni kandidat spominje Suzana Rađen – Todorić, urednica na BN Televiziji.

– Iskreno, ona se pominjala u nekoliko varijanti, ali do nekog ozbiljnog sastanka nije došlo, što ne znači da ga možda ne bude – kaže Stojanović.

Predsjednik Gradskog odbora PDP Bijeljina Slaviša Marković kaže da je koalicioni dogovor da SDS u Bijeljini predloži kandidata za gradonačelnika i da očekuje da to urade u naredna dva, tri dana.

(SrpskaInfo)

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!