Dječiji vrtić ”Čika Jova Zmaj” u Bijeljini, obilježio krsnu slavu (FOTO)

Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ u Bijeljini, danas obilježava krsnu slavu svetog duha Arhangela Mihaila, odnosno Aranđelovdan.

Direktor vrtića, Slaviša Vujanović, iskoristio je priliku da se zahvali roditeljima mališana na povjerenju, ali i radnom kolektivu i svima onima koji pomažu rad ove ustanove.

„Na današnji dan se trudimo da obilježimo krsnu slavu u skladu sa pravoslavnim običajima i da najmlađe učimo vjeri i našim običajima. Danas je možda i prava prilika da se osvrnemo i vidimo kako smo radili u proteklom periodu. Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo proširili kapacitete naše ustanove. Trenutno radimo sa oko 500 djece u različitim programima u pet objekata, od kojih su tri na području grada, a dva u seoskim mjesnim zajednicama“, rekao je Vujanović.

Kako kaže, njihov cilj je da u narednom periodu povećaju obuhvat djece u predškolskom programu u vaspitanju i obrazovanju na području Grada Bijeljina, da prošire kapacitete i da zadrže dosadašnji kvalitet rada.

„Bitno je napomenuti da ćemo od 1. marta do 30. maja realizovati program pripreme djece za polazak u školu u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture RS. Tako ćemo proširiti obuhvat djece na području Grada Bijeljina, ali i što bolje pripremiti djecu za polazak u prvi razred osnovne škole“, istakao je Vujanović.

Devetnaesti put zaredom, kum krsne slave JU Dječjeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ je Milorad Sofrenić, koji je iskoristio priliku da se zahvali što mu ova ustanova pruža čast da toliko godina na takav način učestvuje u radu ove ustanove.

„Prvenstveno želim da čestitam slavu Dječjem vrtiću „Čika Jova Zmaj“ i da svim sugrađanima koji danas slave poželim puno sreće i zdravlja. Ovo je 19. slava zaredom kojoj moja supruga i ja kumujemo i to nam predstavlja veliku čast, ali i obavezu da pratimo i na neki način učestvujemo u radu i odgoju te djece. Za 19 godina, neko ko se rodio, već je postao i punoljetan i mogu da kažem da je to je jedan impozantan jubilej i zaista nam je drago da imamo priliku da ovoj ustanovi budemo kumovi“, rekao je ovom prilikom Sofrenić.

Nakon lomljenja kolača, gosti slave su mogli da uživaju u priredbi koju su zajedno sa svojim vaspitačima priredili mališani vrtića.

Izvor: desavanjaubijeljini.com

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!