Bijeljina: U oktobru evidentirano više od 1500 prekoračenja brzine

U periodu od 02. do 31. oktobra 2019. godine radarski sistem “Redflex traffic systems fty – Dual” evidentirao 1547 prekoračenja brzine na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina.

S obzirom da vremenski uslovi omogućavaju razvijanje većih brzina, a neprilagođena, nepropisna i nebezbjedna brzina glavni je uzrok saobraćajnih nezgoda sa posledicama po lice, iz policijske uprave apeluju na sve vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja. Sankcije za prekoračenje brzine kretanja po Zakonu o izmjenama i dopunama ZOOBS-a su znatno povećane, pa je tako za prekoračenje brzine kretanja preko 20km/h od dozvoljene brzine kretanja, pored propisane novčane kazne i kaznenih poena, predviđena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom.

U cilju povoljnog stanja saobraćaja Policijska uprava Bijeljina pored navedenog radarskog sistema uključiće i sve raspoložive uređaje sa ciljem evidentiranja i sankcionisanja prekršaja, a sve u svrhu smanjenja učešća udjela brzine u uzrocima saobraćajnih nezgoda.

Uspori, ne žuri!

Čuvaj svoj život da bi sačuvao tuđi.

Izvor: Bijeljina Danas / PU Bijeljina

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!