Radovi u Loparama: Obnovljena laboratorija i zgrada uprave Doma zdravlja

U okviru UNDP-og projekta “Zeleni ekonomski razvoj”, koji je vrijedan 78.375 KM rekonstruisana je zgrada uprave Doma zdravlja Lopare, služba za labaratorijsku i biohemijsku dijagnostiku i prostorije buduće Službe za zaštitu mentalnog zdravlja.

Direktor Doma zdravlje Lopare Želimir Nešković rekao je da je ovaj projekat još jedan u nizu koji je urađen u ovoj godini, te da je njegov cilj povećanje energetske efikasnost.

– U okviru projekta rekonstruisan je krov, izolacija, fasada te zamjenjena kompletna stolarije i oluci na ovom objektu. UNDP finansirao je sa 33 odsto sredstava, isto toliko i opština Lopare, a Dom zdravlja je učestvovao sa 34 odsto sopstvenih sredstava – rekao je Nešković za Srpskainfo.

Foto: SrnaNešković je najavio da će Dom zdravlja Lopare 17. oktobra održati „Veče zahvalnosti donatorima“ koji su pomogli nabavku savremenog ultrazvučnog aparata za širi spektar specijalističkih pregleda vrijedan 46.800 KM.

– To će biti prilika da se zahvalimo privrednim subjektima, pojedincima koji su učestvovali doniranjem materijalnih sredstava za nabavku savremenog utrazvučnog aparata kojim su poboljšane zdrvastvene usluge građanima Lopara – najavio je Nešković.

Dom zdravlja Lopare pruža usluge za 10.000 osiguranika, a zapošljava 67 radnika.

U okviru ove zdravstvene ustanove radi sedam timova porodične medicine, Služba hitne pomoći, službe za laboratorijsku i biohemijsku dijagnostiku, radiološku dijagnostiku, Higijensko-epidemiološka služba, stomatologija i ambulante porodične medicine u Priboju, Mrtvici i Bobetinom Brdu.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!