Novi namet sportskim klubovima u Bijeljini. Nema više besplatnog sanitetskog vozila i ljekara

Sportske klubove dočekalo je neprijatne iznenađenje kod prijave javnog skupa, odnosno, kod molbe za odobrenje sanitetskog vozila i ljekara.

Za izlazak ljekara i sanitetskog vozila na javni skup, odnosno na sportsko takmičenje definisan je način plaćanja:


Sanitetsko obezbjeđenje javnog skupa (sastav: doktor, medicinski tehničar, vozač i sanitetsko vozilo) po 1 (jednom) satu…………………………………………………….. 70,00КM;


Sanitetsko obezbjeđenje javnog skupa (sastav: medicinski tehničar, vozač i sanitetsko vozilo) po 1 (jednom) satu…………………………………………………….. 50,00КM;

Sanitetsko obezbjeđenje javnog skupa (sastav: vozač i sanitetsko vozilo) po 1 (jednom) satu…………………………………………30,00КM.

U propratnom obrascu navedeno je da sportski klubovi i udruženja građana, koji uz Zahtev za sanitetsko obezbjeđenje javnog skupa dostave potvrdu/uvjrenje izdatu od strane Grada Bijeljina u kojoj je naznačeno da troškovi sanitetskog obezbjeđenja javnog skupa padaju na tereta Budžeta Grada neće vršiti uplatu sredstava (utvrđene cijene) na žiro račun Doma zdravlja Bijeljina.

Kontaktirali smo Odjeljenje za društvene djelatnosti Grada Bijeljina – odjeljenje za sport, gdje su nam naveli da u ovoj godini nemaju odvojenu budžetsku stavku za plaćanje sanitetskog vozila i dežurnog ljekara.

Postavlja se pitanje kako će dodatni namet uticati na budžete sportskih klubova, a u razgovoru sa pojedinim klubovima izrazili su nezadovoljstvo dodatnom nametu.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!