Novi zakon: Proslava “male mature” iskljucivo u skolskim objektima

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas Prjedlog zakona o izmjenama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju RS-a kojim se propisuje da se proslave male mature mogu organizovati samo u okviru skolskih objekata.

https://opel.acneskovic.com/aktualne-ponude/odlicna-ponuda-za-opel-movano

Natalija Trivic  , ministar prosvjete i kulture RS  , rekla je da je prjedlog utvrden nakon sto je nacrt usvojen u Narodnoj skupstini RS i nakon sto je provedena javna rasprava u sedam gradova RS-a.

Zadržan je clan iz nacrta koji se odnosi na organicenje proslave male mature  , kao i da se u okviru postojecih specijalnih skola za djecu sa poteskocama u razvoju osnuju resursni strucni centri kao bi ta usluga bila dostupna sto vecem broju djece. “U novom prjedlogu uveli smo novi clan koji se odnosi na Svetosavsku nagradu najboljem nastavniku odnosu ucitelju koja ce se dodjeljivati 27. januara svake godine”  , rekla je Trivic na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade RS.

Osim toga  , prjedlogom je predvideno da se od naknade za polaganje strucnih ispita oslobadaju bracni supružnici i djeca poginulih boraca Vojske RS. Odgovarajuci na pitanja novinara  , ministar prosvjete i kulture RS rekla je ni jedan ucitelj i nastavnik u osnovnim skolama nece ostati bez posla zbog smanjenog broja upisanih ucenika jer su im preraspodjeljene norme. “Zbog manjeg broja upisane djece odreden broj nastavnika nece imati pune norme nego manji broj casova  , ali ce ostati na poslu”  , kazala je Trivic.  

Izvor: Vjesti

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!