U nedjelju slava Ugljevika i Sabornog hrama: Služi mitropolit Fotije

U Ugljeviku će u nedjelju biti proslavljena krsna slava grada Sveta Petka Paraskeva što je i slava ugljevičkog Sabornog hrama.

Uoči slave, u subotu 26 oktobra sa početkom u 16.30 časova, biće služen parastos, po tradiciji, ispred Centralnog spomen obilježja 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske iz minulog Odbrambenog rata.

Na dan slave Svetu arhijerejsku liturgiju u hramu Svete Petke Paraskeve služiće arhiepiskop i mitropolit zvorničko-tuzlanski Fotije sa sveštenstvom iz ugljevičkog kraja sa početkom u 9.00 časova.

Nakon toga litija će proći ulicama Ugljevika a ispred zgrade opštine je predviđeno rezanje slavskog kolača i obraćanje mitropolita Fotija i načelnika Ugljevika.

U Ugljeviku je počelo obilježavanje krsne slave po okončanju minulog rata.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao je da kao i uvijek u ovim prilikama moramo naglasiti da je Srbima potrebno ono što je zavjetovao Sveti Vladika Nikolaj-da se složimo, obožimo i umnožimo.

-Samo složni, saborni i udruženi sa svim svojim znanjima, umijećem i ljubavlju možemo doprinjeti daljem progresu našeg grada i kraja i tako od svih izazova, koji nažalost ne manjkaju, da sačuvamo našu svetinju, našu krvljom div junaka izvojevanu Republiku Srpsku-poručio je Perić koji je zamjenik predsjednika Eparhijskog upravnog odbora Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!