Bivšem direktoru Centra za socijalni rad u Bijeljini UKINUT PRITVOR, izrečene mjere zabrane

Osnovni sud u Bijeljini ukinuo je pritvor i prihvatio prijedlog za izricanje mjera zabrane Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, protiv bivšeg direktora Centra za socijalni rad Milorada Sofrenića koji je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.

Kako je navedeno u saopštenju, osumnjičenom Sofreniću sud je izrekao mjere zabrane u trajanju od dva mjeseca, i to mjere zabrane napuštanja teritorije Bijeljine kao mjesta boravišta i zabrana putovanja izvan BiH, kao i dodatna mjera oduzimanje putne isprave, zabrana korištenja lične karte i vozačke dozvole, privremeno javljanje MUP Republike Srpske PU Bijeljina PS Bijeljina II, jednom sedmično po rasporedu koji će sačiniti PU Bijeljina PS Bijeljina II, te mjere zabrane sastajanja sa određenim osobama.

Podsjećamo, Milorad Sofrenić uhapšen je 19. septembra u akciji bijeljinske policije. 

Okružno javno tužilaštvo Bijeljina sprovodi istragu protiv Sofrenića zbog sumnje da je od 2018. do 2020. godine nezakonito koristio službeno vozilo, naplaćivao dnevnice za službena putovanja i dodjeljivao sredstva za jednokratnu novčanu pomoć licima u stanju socijalne potrebe, koja takve uslove nisu ispunjavala, čime je oštećen budžet grada.

On je koristio službeno vozilo Centra za socijali rad, odlazio na službena putovanja obavljajući poslove za Fudbalski savez, pri čemu je naplaćivao dnevnice i naplatu troškova dolaska na sjednicu Izvršnog odbora, a istovremeno je za to sačinjavao naloge za službena putovanja Centra za socijalni rad i naplaćivao dnevnice u ovoj ustanovi – rečeno je ranije iz Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Pored Sofrenića, istragom je obuhvaćeno još 8 osoba.

(SrpskaInfo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!