Samo u BiH: Vozio psa na krovu golfa (video)

Na društvenim mrežama u BiH se pojavio snimak kako se pas vozi na krovu automobila u pokretu, a izazvao je brojne reakcije.

Fejsbuk stranica “Busovacki.ba” objavio je snimak sa automobilom u pokretu bh. registarskih tablica, na kojem se vidi pas koji stoji na krovu automobila u pokretu, bez ikakve zaštite.

Komentari su brojni, a mnogi građani su zgroženi postupkom, te navode:

“Jadne životinje”, “Treba platiti debelu kaznu” i slično.

Podsjećamo, Zakon o dobrobiti životinja jasno definiše ophođenje prema životinjama, posebno kućnim ljubimcima, u kojima se između ostalog reguliše i transport životinja u glavi 6. član 18. Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja u BiH. 

U istoimenom zakonu se navodi da “životinje koje se transportuju drumskim, željezničkim ili vazdušnim prevozom treba da imaju odgovarajući prostor, zavisno od vrste životinje, sa dovoljnom ventilacijom, da budu zaštićene od nepovoljnih vremenskih uslova i da im je obezbijeđena dovoljna količina vode i hrane”.

Takođe, životinje moraju biti zaštićene od povreda, te namjernog izlaganja velikoj hladnoći ili toploti.

Čak i bez članova zakona, ovakav vid transporta životinje nije human. Osim ugrožavanja životinje, ovakvim ponašanjem dolazi i do ugrožavanja svih učesnika u saobraćaju, zbog mogućnosti saobraćajne nesreće, udesa i pada same životinje sa automobila. 

Video pogledajte OVDE.

(atv)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!