Teletovićeva drama tokom poplava: Morao ostaviti automobil, probijao se kroz šumu do kuće

Nekadašnji košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i rođeni Jablaničanin Mirza Teletović preživio je pravu dramu tokom nedavnih poplava koje su zadesile našu državu.

 Njegova višemilionska investicija digla je na noge ekologe i mještane pa je centrala nedugo nakon što je puštena u rad morala biti ugašena.

“Pukla je ko kokica”, kaže za Slobodnu Dalmaciju Arnel Sefer koji je cijelo jutro proveo skupljajući s ocem trupce bora razbacane po cesti i uokolo.

Od mještana se saznalo kako je sam Teletović jedva izvukao živu glavu kada je krenulo nevrijeme. Zvali su ga iz nekog od nadležnih ministarstava da digne klapne na brani.

Nakon što je to napravio, krenuo je svojim terencem nazad u Jablanicu, ali se ispred njega srušilo brdo. Isto se ponovilo kada je pokušao krenuti nazad prema Doljanima.

“Morao je na kraju ostaviti auto u Mirkama i kroz šumu i po blatu probijati se do kuće”, ispričao je Arman Rizvić koji je zaposlen u Teletovićevom kafiću u Jablanici.

Te sreće nije bila jedna mlada majka iz spomenutog sela. Bujica je udarila tačno u njihovu kuću i to na mjestu gdje nikada nije bila zabilježena. Nesretna žena kćerkicu je držala za ruku i spasila joj život, dok je za nju bio koban udarac jednog stabla.

Inače, Teletović se nakon svega što je doživio stavio na raspolaganje svojim sugrađanima te se uključio u brojne akcije pomoći.

(Glas Srpske)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!