Ima li vlast sa potrošenim i neostvarenim idejama pravo da protivnike naziva bezidejnim?

Ovim pitanjem kandidat za načelnika opštine Ugljevik Dragan Gajić obratio se svima koji njegov program rada smatraju prepisanim. U objavi na svojoj Fejsbuk stranici Gajić je prokomentarisao i druge zamjerke koje stižu iz redova aktuelne vlasti u Ugljeviku, a objavu vam prenosimo u cjelosti:

„U prvom javnom obraćanju na početku predizborne kampanje, rekao sam šta će mi biti prioriteti u radu kada budem izabran za načelnika opštine. Dobio sam „kompliment“ da sam bezidejan, kao i drugi protivkandidati aktuelnom načelniku. Mada, on sam to kaže u množini, floskulom „moji politički protivnici“. Evo, ja nemam problem da navedem ime osobe koju smatram odgovornom za bezidejnost Ugljevika, zove se Vasilije Perić.

Prepisali smo njihov program, ukrali ideje itd. Ne, rekao sam da ću uraditi ono što aktuelna vlast nije, a imala je bezbroj prilika.

Kažu da nigdje u mom programu nije navedeno da ću se boriti za očuvanje našeg glavnog prirodnog resursa i protiv privatizacije Rudnika i Termoelektrane. A zašto? Niti je ugalj potrošen, niti je RiTE privatizovana. Niti je to primarni posao načelnika Ugljevika! Uostalom, da je renta trošena na šta ju je trebalo usmjeriti, ne bi se aktuelni načelnik toliko brinuo za budućnost RiTE i Ugljevika bez RiTE.

Prema tome, ima li ičeg bezidejnijeg u Ugljeviku od 20 i kusur godina vladavine jednog čovjeka? Samo pitam otkud takav manjak „idejnosti“ kada ne zna ni sam da odgovori na šta je dvije decenije trošena renta.

Vidim da se kao poseban ljudski kvalitet ističe mjesto prebivališta. Izgleda da je ovdje grijeh otići u Bijeljinu u prodavnicu, a kamoli tamo stanovati. Pitam se samo što li odavde ljudi odlaze kad je u Ugljeviku sve tako lijepo i svi imaju priliku za lični razvoj i napredovanje.
Takođe, došao sam do zaključka koje su ključne osobine autohtonog Ugljevičanina: ne mrdati iz Ugljevika i glasati za Vasilija Perića. I vidim da je ovaj nalet lokalpatriotizma snažan do te mjere da ćemo do izbora vjerovatno čuti da samo Ugljevičani imaju pravo da upropaste Ugljevik.

Bilo je ovih dana podsjećanja na želje za dobrom saradnjom i ispruženu ruku „političkim protivnicima“. Jedino što je načelnik zaboravio da spomene je ko uvijek prvi izvuče ruku.

Nemojte shvatiti da samo želim ironično da odgovorim na glavne zamjerke meni i programu moje stranke. Ironija je ovo što se danas događa u Ugljeviku, da je na papiru bogata opština i da se time neko hvali, a u stvari mu opština propada. Moja iskrena namjera je da to zaustavim. I vjerovaću da, sa tim ciljem, mogu sa svima dobro da sarađujem“, napisao je Gajić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!