PREDMET VISOKE KORUPCIJE CENTRA ZA SOCIJALNI RAD BIJELJINA

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini saopštilo je danas da je lice čiji su inicijali M.S. osumnjičeno da je tokom 2020. godine zloupotrijebilo ovlaštenja i kao direktor Centra za socijalni rad 100.000 KM namijenjenih za jednokratne pomoći građanima u stanju socijalne potrebe dodjeljivalo suprotno zakonu.

U saopštenju se navodi da je osumnjičeni nalagao socijalnim radnicima Centra čiji su inicijali S.G, D.M, J.J, M.M, B.S, M.S, S.P. i A.B. da zaobilaze zakonom propisan upravni postupak za utvrđivanje ispunjavanja uslova za dodjelu jednokratnih pomoći građanima u stanju socijalne potrebe.

“Zatim je lično obavljao razgovore i davao imena lica i iznose koji će im se dodijeliti iako nisu bila u stanju socijalne potrebe, čime je uskratio jednokratnu pomoć građanima koji su stvarno bili u stanju socijalne potrebe i kojima je pomoć i bila namijenjena”, preciziraju iz Tužilaštva.

U saopštenju se navodi da će tokom istrage biti utvrđen tačan iznos pribavljene protivpravne imovinske koristi koju je osumnjičeni pribavio za sebe ili treća lica.

Tužilaštvo je navelo da je u odnosu na osumnjičenog M.S. donesena i naredba o sprovođenju finansijske istrage.

(SRNA)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!