Predstavnici Krajiških Srba pozvali sve Krajišnike da podrže Pokret za Bijeljinu

“Jako je bitno kome će građani Bijeljine dati svoj glas na ovim izborima. Ovi momci i djevojke, ovaj mladi tim, zajedno sa ljudima od iskustva, zaslužili su punu podršku. Direktno bih pozvao sve Krajišnike iz Republike Srbije, Republike Srpske i dijaspore koji imaju pravo glasa, da izađu na ove izbore i daju svoj glas za Pokret za Bijeljinu” rekao je danas u Bijeljini Slaviša  Đukić, potpredsjednik Pokreta Srba Krajišnika sa sjedištem u Republici Srbiji.

Članovi Pokreta za Bijeljinu  provode odlične aktivnosti, koncentisani su na lokalne probleme i mjesto gdje žive, na Semberiju i Bijeljinu u želji da naprave još bolju sredinu, zbog čega je, kako je pojasnio Đukić, i pozvao sve građane da ih podrže, posebno Krajišnike kojima je prenio i “iskrene pozdrave predsjednika Pokreta Srba Krajišnika Mile Bosnića”.

Đukić i predsjednik Pokreta za Bijeljinu Milenko Mitrović, nosilac odborničke liste za Skupštinu grada Bijeljine, potpisali su danas, na Krstovdan, Sporazum o saradnji i najavili zajedničke aktivnosti.

“Nadam se da ćemo nakon ovog izbornog procesa, kada Pokret za Bijeljinu bude respektabilan faktor u Skupštini grada Bijeljine, početi i institucionalno da sarađujemo. U Bijeljini živi veliki broj Krajišnika koji su protjerani iz Republike Srpske Krajine. Smatramo da ćemo Sporazumom dobiti priliku da se umrežimo i ostvarimo saradnju i sa njima i sa dijasporom, da unaprijedimo kulturni, društveni  i ekonomski život i odnose po pitanu saradnje sa Republikom Srbijom i svim institucijama koje se bore za interese srpskog naroda, ma gdje živio, “ istakao je Mitrović.

Potpredsjednik Pokreta za Bijeljinu i kandidat za narodnog odbornika  Skupštini grada Bijeljine Željko Drljača zahvalio se, kako je naglasio, braći Krajišnicima na ukazanom povjerenju.

“Za mene je ovo zaista velika čast i veliko zadovoljstvo. Rođen sam u Bosanskoj Krupi, gdje sam završio osnovnu školu i sa punim pravom se osjećam Krajišnikom ispod Grmeča. Hvala braći koja su danas došla da nas podrže i nadam se da će ova saradnja biti intenzivnija, ne oslanjajući se samo na izbore,  nego da će u narednom periodu biti sve jača kako na kulturnom tako i na svakom drugom polju,  gdje god mi vama i gdje god vi nama budete mogli pomoći, ” rekao je Drljača, penzionisani oficir Vojske Republike Srspke i OS BiH ne skrivajući lično zadovoljstvo zbog potpisivanja Sporazuma.

Za pokret za Bijeljinu i Pokret Srba Krajišnika, danas je, kako je istaknuto, veliki dan. Pokret za Bijeljinu je ujedno i prva  politička partija na području Bijeljine koja je dobila podršku druge političke organizacije, koja je tim važnija, jer dolazi od Srba Krajišnika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!