Dr Lazić: „Okupićemo kompanije iz oblasti IT industrije u udruženje“

„U Bijeljini trenutno posluje više od 20 kompanije iz oblasti IT, digitalne i kreativne industrije i zapošljavaju više od 500 radnika. To je ogroman potencijal, a moj plan je da ih okupim u jedno udruženje. Naravno, udruženje neće uticati na poslovne planove ovih kompanija, jer oni najbolje znaju svoj posao. Cilj je da, kroz prijedloge udruženja omogućimo bolje uslove da se ta grana u Semberiji dodatno razvije“.

Ovo je predložio prim. Dr Mikajlo Lazić, kandidat za gradonačelnika Bijeljine. Dr Lazić je, nakon niza sastanaka sa vlasnicima IT kompanija iz Bijeljine, istakao da su one veoma važne i da  mora postojati strateška saradnja, jer  postoji ogroman prostor za napredak.

„Moramo dati maksimum da iskoristimo potencijale u ovoj industriji. Imamo mlade školovane programere, IT stručnjake, koji su svojim znanjem apsolutno konkurentni i primijećeni na svim meridijanima. Zbog toga je važno da i lokalna zajednica podrži ove kompanije. Uz to, cilj je da i sama Gradska uprava predstavlja IT potencijal koji posjedujemo na inostranim sajmovima, prilikom međunarodnih posjeta i slično“, objasnio je dr Lazić.

Prema  riječima Bojana Savića, nosioca odborničke liste SNSD-a, cilj je da IT kompanije budu motivisane da ostaju u Bijeljini, kao i da nove otvaraju svoja sjedišta u ovom gradu.„Jedna od ideja je i da u okviru poslovne zone planski bude odvojen prostor koji će se izdavati isključivo IT kompanijama i u kojima će se koncentrisati taj tip biznisa. Grad, na primjer, može da izda prostor besplatno, ili da subvencioniše trošak zakupa, a sve kako bi kompanije imale više prostora za ulaganje u ljude koji su zapravo i osnovni resurs IT industrije“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!