Biciklistička vožnja “20ka za zdravlje” 22.09.2024. godine Svjetski dan bez automobila

Evropska sedmica mobilnosti se obilježava svake godine od 16. do 22. septembra u mnogim gradovima širom Evrope i ova evropska inicijativa podstiče velike i male gradove na uvođenje i promovisanje aktivnih načina kretanja i alternativnih prevoznih sredstava.

U skladu sa strateškim opredjeljenjem da do 2030. godine Bijeljina postane GRAD BUDUĆNOSTI, Gradska uprava Grada Bijeljina i partneri pripremaju i realizuju niz programa, projekata i aktivnosti kojima stvaraju preduslove za održivi privredni, društveni i ekološki razvoj.

U okviru obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti, koju sedmi put u ime Gradske uprave Grada Bijeljina organizuje Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije u saradnji sa 20 partnera i sponzora, danas je održana revijalna vožnja biciklima pod simboličnim nazivom “20ka za zdravlje”.

Ovogodišnja tema Evropske sedmice mobilnosti je “Zajednički javni prostor”, a biciklijada je omogućila uključivanje svih građana od 3 do 73 godine čime se svim građanima pruža prilika da budu dio ovog tradicionalnog događaja.

Cilj ovog događaja je promocija aktivnih načina kretanja, zdravih navika i zaštite životne sredine, a bitno je naglasiti da je ove godine u vožnji biciklima učestvovalo preko 460 naših sugrađana.

U saradnji sa CJB Bijeljina omogućena je bezbjedna vožnja, a uz podršku Udruženja građana “Eko Put” prostor za odmor u Eko centru „Jezera“ gdje je obezbijeđen obrok i osvježenje za sve učesnike, dok su uz podršku društveno odgovornih kompanija „Mtel“, “Sport Vision”, “Bingo”, „TRB“, „Karting centar“, Grafički studio “Pixel”, „Dukat“, Motel „Šumice“ i „Megadrvo“ obezbijeđene vrijedne nagrade i poklon vaučeri.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!