Meridian pomogao javne kuhinje u Sarajevu i Travniku

Kompanija Meridian podržala je humanitarni rad dvije javne kuhinje, koje brinu o građanima iz šest opština i gradova u BiH.

Riječ je o Narodnoj kuhinji „Stari Grad“ u Sarajevu i Restoranu dobre volje u Travniku.

Narodna kuhinja „Stari Grad“ postoji već 32 godine i tu se svakodnevno pripremaju obroci za 633 osobe. Kažu da ne oskudijevaju u namirnicama, ali im je donacija kompanije Meridian i te kako dobro došla i poslužila je da pojačaju porcije svojim korisnicima.

– Ne odbijamo nikoga ko zatraži našu pomoć, zato nam je i dragocjena pomoć Meridiana, ali i svakog drugog pojedinca ili kompanije – rekao je Amir Redeljaš, upravnik Narodne kuhinje „Stari Grad“.

Javna kuhinja u Travniku ima nešto drugačiji koncept. Funkcioniše kao restoran, u kojem korisnici mogu da sjednu i pojedu svoj obrok, bez čekanja u redovima.

– Restoran dobre volje je prvi ovakve vrste u BiH i ako neko od naših korisnika nije u mogućnosti da dođe, obroke im nosimo na kućnu adresu u Travniku, Vitezu i Donjem Vakufu, ali i u Kneževu i Kotor Varoši u Republici Srpskoj – rekla je Saliha Rokša, portparolka udruženja Pomozi.ba koje je osnivač Restorana dobre volje u Travniku.

Rokša se zahvalila kompaniji Meridian na vrijednoj donaciji i što misli na ljude u stanju socijalne potrebe.

Iz kompanije Meridian rekli su da javne kuhinje u Sarajevu i Travniku nisi prve kojima su uputili donaciju, te da su do sada pomagali i humanitarcima u Banjaluci, Doboju, Gradišci, Tuzli i Prijedoru. Meridianova humana misija tu ne staje i nastaviće se.

3 thoughts on “Meridian pomogao javne kuhinje u Sarajevu i Travniku

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!