Opština Ugljevik raznim podsticajima jača seoska domaćinstva: Domaćinima u susret

Nema boljeg posla nego kad je čovjek sam sebi domaćin i kada u svom domaćinstvu razvija biznis sa svojim čeljadima, rekao je načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je danas posjetio domaćinstvo farmera Duška Sekulića u Tutnjevcu.

-To smo prepoznali davno i to su ona nova i stalna zapošljavanja radnika koja se ostvaruju na najbolji mogući način uz podršku opštine Ugljevik-rekao je Perić novinarima.

Perić kaže da je i rad kod domaćina velika blagodet jer, „osim što pošteno plate imaju i krajnje čovječan odnos prema zaposlenom želleći da se svaki od njih bori za progres tog domaćinstva i opštine“.

-Da je Poljoprivreda velika šansa smo prepoznali i dokazali podsticajima našim domaćinima širom opštine Ugljeivk a jedan od njih je i Duško Sekulić-rekao je Perić.

Ovo je dobra praksa ističe Perić i najavljuje da sve što je dobro biće nastavljeno još u većem obimu.

Farmeru Dušku Sekuliću iz Tutnjevca se iz lokalnog budžeta izdvaja 70 odsto od vrijednosti radova na farmi uređenja ekonomskog domaćinstva vrijednosti 50.000 KM.

Perić je podsjetio da opština Ugljevik ima program sveobuhvatne podrške poljoprivrednim proizvođačima.

-Opština pomaže kapitalna ulaganja, izgradnju objekata, kao i nabavku nove mehanizacije. Pomažemo poljoprivrednicima, a posebno mladim ljudima, jer je poljoprivreda jedan od strateških pravaca razvoja opštine Ugljevik-rekao je Perić.

On je istakao da je Ugljevik voćarski kraj te da je ove godine na tržište zapadne Evrope izvezeno 3.500 tona šljive.

Duško Sekulić, farmer, kaže da je u protekloj godini sagradio objekat u kojoj se nalazi 11 muznih grli i sedam junica.

-Opština Ugljevik mi je pomagala do sada u izgradnji betonaža koje služe za silažu, kao i jedan dio platoa ispred objekta. Prilikom izgradnje objekta podsticali su me sa 6.000 KM-pojasnio je Sekulić i zahvalio načelniku Ugljevika na dosadašnjoj podršci.

Za ovaj posao Sekulić je rekao da je porodični posao te najavio dalji razvoj farme uz podršku opštine Ugljevik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!