Da li je “Arkor” krenuo u obračun sa borcima protiv kopanja litijuma na Majevici? Prijavili policiji Draganu Ristić iz Lopara

Dragana Ristić iz Lopara danas je saslušana u Policijskoj stanici Lopare u pratnji advokata Milanka Tošića jer je protiv nje Rada Čerek, geolog, koja je zaposlena u firmi “Arkor”, podnijela prijavu kao administratora fejsbuk grupe „Reci NE rudniku litijuma na Majevici“.

U prijavi je Čerekova navela da joj je u nekim objavama pomenute fejsbuk grupe ugrožena sigurnost.

Ristićeva je negirala sve optužbe koje je protiv nje Policiji podnijela Čerekova i istakla da ne vidi osnov za bilo koju vrstu lične odgovornosti te da se radi o klasičnom vršenju pritiska od strane “Arkora” na nju.

-Sporna situacija je nastala nakon što je na fejsbuk grupi osvanula fotografija sa satiričnim tekstom na kojoj je autumobil od firme “Arkor” bio na parkingu u Loparama nekoliko dana. Građani Lopara nisu reagovali na to što nije odgovaralo Čerekovoj koja je došla kako bi isprovocirala situaciju-pojasnila je Ristićeva.

Fejsbuk grupa “Reci NE rudniku litijuma u Loparama” prema riječima Dragane Ristić nastala je isključivo kao jedan od vidova iskrene borbe protiv rudarenja litijuma na Majevici.

-Koliko god narod Lopara i Majevice bio miroljubiv, gospođa Čerek treba da zna da nije dobrodošla u naš kraj i nikome ne pada na pamet da joj se klanja, da je uvažava i da joj prodaje svoju zemlju. Grupa nastavlja sa radom, a kao i do sada joj je na prvom mjestu borba protiv litijuma a gospođi Čerek bih poručila da ako se ne osjeća sigurno najbolje da i ne dolazi na junačku Majevicu-poručila je Ristićeva.

I dalje vjerujem u institucije Republike Srpske zaključila je Ristićeva.

Advokat Milanko Tošić koji zastupa Ristićevu, a koji je jedan od najvećih protivnika rudarenja litijuma na Majevici kaže da  očigledno da u prijavi protiv Dragane Ristić nema elemenata ni prekršaja a ni krivičnog djela te se radi o klasičnom pritisku “Arkora” na građane Majevice i iskrene borce protiv rudnika litijuma u cilju zastrašivanja.

-Sramna je prijava protiv naše sugrađanke Dragane Ristić, žene, majke, supruge i stanovnice našeg majevičkog kraja koja je svima poznata kao iskreni borac protiv rudarenja litijuma na Majevici-rekao je Tošić novinarima.

Tošić je poručio da je odlučan u borbi protiv rudnika litijuma te da nema te sile koja može da zaplaši narod da ga pokoleba Majevičane u  toj slobodarskoj borbi.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!