Od naredne godine svi plaćaju “Boravišnu taksu”

Novi zakon koji bi trebao da bude na snazi od 1. januara naredne godine predviđa promjene u sistemu plaćanja boravišne takse na području Republike Srpske.


Ovo je danas predstavio pomoćnik ministra trgovine i turizma Predrag Tešić, a učesnici rasprave bile su lokalne TO, predstavnici Zanatske komore Bijeljina, predstavnici hotele, motela i drugih zainteresovanih za ovaj zakon.


Novim zakonom boravišnu taksu plaćaće svi pružaoci usluga smještaja na području Republike Srpske.


Ovim sistemom biće obuhvaćeni objekti “Stan na dan”, seoska domaćinstva i drugi pružaoci usluga. Biće jedinstven Centralni informacioni sistem gdje će svi biti evidentirani.


Novim zakonom predviđeno je da lokalne zajednice mogu povećati boravišnu taksu. Do sada je ovaj raspon bio od 0.50 KM do 2.00 KM, a od sada bi se taj raspon kretao od 1.50 do 3.00 KM.


Novim zakonom biće u svakom slučaju poboljšan rad Turističkih organizacija kao i izjednačen rad legalnih pružaova usluga (hoteli, moteli, prenoćišta) sa uslugom “Stan na dan”.


Ovo je zadnja javna rasprava koja je održana i na sljedećoj sjednici Skupštine Republike Srpske trebao bi Zakon da uđe u proceduru donošenja.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!