PREDSTAVNICI „KITE BH“ NA MEĐUNARODNOM SIMPOZIJUMU (foto)

U Trebinju je juče otvoren XIII Međunarodni simpozijum o poljoprivrednim naukama “AgroReS 2024” čiji je organizator Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Banja Luci, u saradnji sa 15 institucija i organizacija iz Republike Srpske i država regiona.

Među brojnim učesnicima, na poziv organizatora, simpozijumu prisustvuje direktor “KITE BH” Sandra Maksimović.

Na ceremoniji otvaranja govorili su dekan Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Zlatan Kovačević, rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin, pomoćnik ministra poljoprivrede Republike Srpske Saša Lalić, ministar za naučno-tehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir, predsjednik Organizacionog odbora simpozijuma Boris Pašalić i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Prvog dana sajma o aktuelnim temama iz oblasti poljoprivredne i srodnih nauka, kao što organska poljoprivreda i izazovi i mogućnosti za proizvodni sistem, govorili su stručnjaci iz Italije, Češke i Rumunije.

Učesnici simpozijuma imali su brojna pitanja i komentare nakon zanimljivih izlaganja agroekonomiste iz Italije Patrizie Pugliese sa Mediteranskog poljoprivrednog instituta Bari (Italija), zatim dr Daniela Falte, profesora stočarstva na Fakultetu za poljoprivredne nauke Mendelov univerziteta u Brnu (Češka Republika) i dr Adriana Asanike, redovnog profesora i dekana Fakulteta za hortikulturu u Bukureštu (Rumunija).

Simpozijum “AgroReS 2024” traje do četvrtka, 30. maja, a struktuiran je u plenarnu sekciju i četiri naučne sekcije – ratarstvo, hortikultura, animalne nauke, te poljoprivredna ekonomija i ruralni razvoj.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!