Министар Ђорђе Поповић на састанку са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић

​Министар саобраћаја и веза Ђорђе Поповић присуствовао је данас састанку који је предводила предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, а на којем је разговарано о унапређењу информисаности и едукације дјеце и омладине о безбједности у саобраћају.

Кабинет предсједника Републике подржао је пројекат „Унапређење саобраћајног образовања и васпитања дјеце свих узраста у Републици Српској“, који реализује Агенцијa за безбједност саобраћаја.

Циљ пројекта је упознавање са саобраћајним правилима малишана предшколског узраста и дјецe у основним и средњим школама.

Предсједница Цвијановић овом приликом је истакла да снажно подржава реализацију овог, али и других сличних пројеката посебно важних за најмлађу популацију становништва и њихову безбједност.

Пројекат предвиђа и едукацију учитеља, наставника и родитеља о безбједном учешћу у саобраћају, као и израду саобраћајних полигона у оквиру саобраћајних секција.

Састанку су присуствовали и министар унутрашњих послова Драган Лукач и вршилац дужности директора Агенције за безбједност саобраћаја Новица Крунић.

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!